1

Тема: Как будут отбирать жипы..

http://auto.vesti.ua/avtopravo/51369-vo … o-v-zakone

Накануне майских праздников, 28 апреля 2014 года в Верховной Раде был зарегистрирован Законопроект №4785. Его суть можно передать фразой: процедура экспроприации автомобилей у населения должна быть упрощена до предела.

Ключевым разделом Законопроекта №4785 является п.3. В нём предлагается изымать транспортные средства у предприятий и граждан даже в том случае, если военное и чрезвычайное положение не объявлены. Для массовой экспроприации автомобилей достаточно решения военного и политического руководства страны. При этом документ не содержит даже намёков на очередность такого изъятия. Кстати, в документе нет еще одного важного намёка: на огромный автопарк министерств и ведомств, администрации президента, Верховной Рады и пр. Но это еще не всё!

В боевых действиях мобилизованное авто может пострадать. Законопроект 4785 не гарантирует выплаты компенсации его владельцам

Законопроект №4785 не содержит в себе механизмов гарантированного возврата автомобилей владельцам после демобилизации и выплаты компенсации в случае нанесения им ущерба. Не оговорены также и сроки возвращения автомобилей после демобилизации: можешь день кататься, а можешь год…

Но самый шикарный «прокол» Законопроекта №4785 ставит всех автомобилистов в абсолютную зависимость от военкоматов. Постановки автомобилей на учет, их перерегистрацию и переоборудование после принятия обозначенного Magnum Opus в качестве Закона Украины необходимо будет согласовывать с военкомами. На первый взгляд – это логичное требование: военкоматы должны знать где, у кого и в каком количестве есть автомобили, необходимые МО для ведения боевых действий и поддержания порядка. Однако такое предположение не учитывает объективных реалий в стране.

Как сообщает ИАГ AUTO-Consulting, на волне первой мобилизации в феврале-марте 2014 года в автосалоны из военкоматов приходили циркуляры с требованием передать военным престижные и представительские иномарки – бюджетные модели наш доблестный генералитет не интересует. Если ему будет передано право изымать понравившиеся авто, то Bentley, Ferrari, Mercedes-Benz и Porsche первыми перекочуют из цивильных гаражей в гаражи т.н. военной элиты. Элиты, потерявшей Крым, бросившей там наших солдат и офицеров на откуп "зеленым человечкам" и криминалитету.

Трудно не согласиться с журналистами ИАГ AUTO-Consulting, которые написали: «Сейчас попытку отобрать автотранспорт у населения жители могут воспринять просто как мародерство, притом в государственных масштабах. Люди уже и так понесли потери от девальвации гривны, роста налогов и падения объемов заказов. Если государство рискнет еще и забирать частный автотранспорт, то это может спровоцировать волну протестов».

2

Re: Как будут отбирать жипы..

читайте исходники и не читайте вести.юа

3

Re: Как будут отбирать жипы..

читайте  http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp … 3511=50795


2) у статті 6:
в абзаці другому частини другої слова “примусового вилучення чи відчуження” замінити словами “вилучення чи примусового відчуження”;
доповнити новою частиною третьою такого змісту:
“3. Виконання військово-транспортного обов’язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється шляхом безоплатного залучення транспортних засобів підприємств, установ та організацій усіх форм власності, а також громадян – власників транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на умовах їх повернення власникам після оголошення демобілізації.
Обсяги транспортних засобів за типами та марками, які планується залучити під час мобілізації, для підприємств, установ та організацій усіх форм власності встановлюються місцевими державними адміністраціями за поданням військових комісаріатів.
Залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється військовими комісаріатами на підставі рішень місцевих державних адміністрацій, які оформлюються відповідними розпорядженнями.
Прийом-передача транспортних засобів, залучених під час мобілізації, та їх повернення під час демобілізації здійснюється на підставі актів приймання-передачі, в яких зазначаються відомості про власників, технічний стан, залишкову (балансову) вартість та інші необхідні відомості, що дозволяють ідентифікувати транспортні засоби.
Повернення транспортних засобів  власнику здійснюється протягом 90 календарних діб з моменту оголошення демобілізації.
Порядок компенсації шкоди, яка завдана транспортним засобам внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначається Кабінетом Міністрів України”.
3) у статті 21 частину першу доповнити новим абзацом сімнадцятим такого змісту:
“У разі реєстрації, перереєстрації, переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які можуть бути призначені для доукомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, подавати до органів та підрозділів, що відповідно до Закону України “Про дорожній рух” здійснюють державну реєстрацію та облік транспортних засобів, документи з відміткою районного (міського) військового комісаріату про постановку їх на військовий облік (зняття з військового обліку)”;

4

Re: Как будут отбирать жипы..

Тобто, раніше відбирати мали право менти, а тепер і солдати. А "Вєсті" просто надрукували голосний заголовок. як завжди.

Закручивая гайку свою, отнюдь не пренебреги шайбой и гровером, ибо сказано: «Отвалится ж нахер!»

5

Re: Как будут отбирать жипы..

Мне кажется не совсем так.
Раньше могли отбирать менты для ликвидации последствий стихийных бедствий, в случае черезвычайного положения и т.д.
Теперь предлагается, что смогут ещё и солдаты, причём даже не в военное время, а просто по решению райадминистрации с подачи военкомата.
Кроме того, теперь предлагается некоторые категории транспортных средств при регистрации необходимо ставить на учёт в военкомате, иначе не зарегистрируют в ГАИ.

6

Re: Как будут отбирать жипы..

Читайте там же зауваження ГЮУ:
5. Запропонована нова частина третя статті 6 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (підпункт 2 пункту 7 розділу І проекту) щодо безоплатного залучення транспортних засобів фізичних і юридичних осіб без введення правового режиму воєнного чи надзвичайного стану не враховує вимог частини п'ятої статті 41 Конституції України, згідно з якою примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості. Примусове відчуження таких об'єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

7

Re: Как будут отбирать жипы..

…а норми Конституції — норми прямої дії і все таке…

Закручивая гайку свою, отнюдь не пренебреги шайбой и гровером, ибо сказано: «Отвалится ж нахер!»

8

Re: Как будут отбирать жипы..

т.е. паника отменяется.

9

Re: Как будут отбирать жипы..

http://autoconsulting.com.ua/article.php?sid=30583

Виконання військово-транспортного обов’язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється згідно з Мобілізаційним планом України шляхом безоплатного залучення транспортних засобів підприємств, установ та організацій усіх форм власності, - власників транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на умовах їх повернення власникам після оголошення демобілізації.

пока убрали строку про физ. лиц. smile.  Но юр. лицам от этого не легче smile

Вообщем увидим по тому как будут гонять с джипами в военкомат или нет для перерегистрации !